Kövess minket!
  
     

Öntözés házilag

Öntözés házilag
2014, március 17.

Szeretné házilag kialakítani saját kerti öntözőrendszerét? Megosztunk Önnel egy hasznos tanácsot, hogyan is valósítható ez meg!

Az öntözés kialakítása házilag nem a leghatékonyabb megoldás, de egy lehetséges módszer. Az egyik legegyszerűbb öntözőrendszer a pillepalackos öntözés, az alábbiakban ezt szeretnénk bemutatni.

Gyűjtsünk össze palackokat, majd fúrjunk lyukakat az aljukba. A palackok alját töltsük fel sóderrel nehezéknek, majd öntsük tele vízzel. A kiszemelt növényeink köré állítsuk fel a palackokat, majd kicsit ássuk be őket a földbe. Ezzel a módszerrel szép aprólékosan eljut a víz a növényekhez. Nagy kertek öntözésére ez a módszer nem túl hatékony, hiszen a palackok utántöltéséről magunknak kell gondoskodnunk, és meglehetősen fárasztó is, azonban kisebb kertek esetén jól alkalmazható megoldás a pillepalackos öntözés.

Egy házilag készített öntözőrendszer sajnos nem lesz olyan hatékony, mint a gondosan megtervezett automata öntözőrendszerek, ha azonban Ön mégis úgy gondolja, alkalmazza bátran ezt a megoldást!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
automataontozo˜rendszer
A túlzott öntözés káros hatásai

A nyári kánikulában fokozottan ügyelnünk kell arra, hogy kertünk növényei elegendő folyadékhoz jussanak, azonban nem árt tisztában lennünk a túlöntözés...

Close