Kövess minket!
  
     

Csepegtető öntözés

Csepegtető öntözés
2014, március 17.

A csepegtető öntözés az egyik legmodernebb és egyben leginkább víztakarékos módszer, mellyel öntözheti kertjét. A módszer lényege, hogy a vizet alacsony kibocsájtással használjuk, és a növény tövéhez juttatjuk. Pontosan emiatt tudja az adott növény a felhasznált víz szinte teljes egészét magába szívni, így tényleg minimális az a mennyiség, mely kárba megy.

A csepegtető öntöző rendszerek könnyen cserélhetőek, átalakíthatóak, mindig az adott növényzethez tudjuk igazítani. A csepegtető gombák szintén cserélhetőek, bővíthetőek, a csövek pedig áthelyezhetőek, illetve a rendszerek vezetékeit sem kell feltétlenül a föld alatt elvezetni, így azok is könnyen hozzáférhetőek.

Alapvetően két részre oszthatjuk a csepegtető öntözés csepegtető elemeit: a normál változat, ami a nyomásra érzékeny, illetve a nyomás kompenzált, mely változat vízhozama egy bizonyos nyomástartományon belül mindig állandó marad.

A csepegtető rendszerek kiépítésekor fontos felmérni a terepet, hiszen nem mindegy hogy milyen a talaj minősége. Ezért fontos, hogy megfelelő szakemberekhez forduljon az ilyen rendszerek használatánál.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
automataontozorendszer.net_.automata-ontozo˜rendszer.3
Automata öntöző

Minden növény számára fontos, hogy a megfelelő mennyiségű vízellátásban részesüljön. Az automata öntöző nagyon hatásosnak bizonyul érzékeny növényeknél is, amelyeknél...

Close