Kövess minket!
  
     

Az automata öntözőrendszer felépítése

Az automata öntözőrendszer felépítése
2014, március 17.

Az automata öntözőrendszer számos előnnyel rendelkezik más öntözőrendszerekkel szemben, hiszen pontosan meg lehet adni, hogy mikor és mennyi ideig öntözzön a szerkezet, emellett általában több program közül választhatunk növényeink igényei szerint és több zónát is lehet vezérelni az automatika típusától függően. A felesleges működtetést elkerülendő, a rendszerhez esőérzékelő csatlakoztatható, továbbá nem kell aggódnunk áramkimaradás miatt sem, mert az elem vagy akkumulátor biztosítja az öntözést a program végéig.

Most lássuk, hogyan épül fel az automata öntözőrendszer!

  • Mágnesszelepek:

Az automatikától kapott kisfeszültségű áram hatására kinyíló mágnesszelepek végzik a zónák nyitását és zárását. Vezérlőkábelen keresztül kapcsolódnak az automatikához.

  • Automatika, vezérlő:

A rendszer ezen egységén lehet beállítani az öntözési időket és indítási időpontokat. Könnyen kezelhetősége miatt igen csak felhasználóbarát, így azok is egyszerűen boldogulnak vele, akik nem használtak még automata öntözőrendszert.

  • Szórófejek:

Víznyomás hatására emelkednek ki a földből és végzik el az öntözést. Három típust különböztetünk meg: esőztető, rotoros és spray. Ágyások öntözésére csöpögtető csöveket használunk.

  • Esőérzékelő:

Az esőérzékelő csapadék esetén leállítja az öntözést. Érzékenysége szabályozható, így beállíthatjuk, milyen mennyiségű csapadék esetén, hány percig blokkolja az öntözést.

  • Csőhálózat:

Kisebb területek automata öntözőrendszerrel való beépítéséhez 16 – 42 mm átmérőjű csöveket használunk. A vízvételi helyet és a szelepszerelvényt a gerinc vezeték köti össze. Az egy-egy zónához tartózó szórófejeket szárny vezetékek kötik össze egymással.

Bár az öntözőrendszer felépítése bonyolultnak tűnet, aggodalomra semmi ok, használata igen egyszerű!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
Automata öntözőrendszerek

Minden élet, minden élőlény igényli a vizet. Kertünkben sincs ez másképp, a növények életben maradásának céljából rendszeresen öntözni kell azokat....

Close