Kövess minket!
  
     

A túlzott öntözés káros hatásai

A túlzott öntözés káros hatásai
2014, március 17.

A nyári kánikulában fokozottan ügyelnünk kell arra, hogy kertünk növényei elegendő folyadékhoz jussanak, azonban nem árt tisztában lennünk a túlöntözés veszélyeivel sem. Ahhoz, hogy szakszerűen, a növényzetnek megfelelő öntözési mértékre tudjuk beállítani automata öntözőrendszerünket, tudnunk kell a túlzott öntözés káros hatásairól is.

A túlzott öntözés gyengíti a növények ellenálló képességét az időjárás viszontagságaival, így a hőséggel, a faggyal, erős széllel szemben, mert kiszorítja a gyökerektől a levegőt, és megváltoztatja a növények sejtfalának szerkezetét. A túlzott öntözés káros hatásai közé tartozik a talaj szerkezetének, minőségének romlása is, amely ezután könnyen láposodásnak indulhat. Ennek következtében a levegőigényes fák nem tudják felvenni a fejlődésükhöz szükséges tápelemeket, és helyüket átveszik a mocsári növények. Az öntözővíz magas sótartalma esetén ráadásul a túlzott öntözés akár a talaj szikesedését is előidézheti. Ezen a lúgos, szárazon repedező talajon még kevesebb fajta növényzet tud megélni.

Automata öntözőrendszer birtokában is ügyeljünk tehát a megfelelő mértékű öntözésre, szükség esetén forduljunk szakemberhez!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
automataontozorendszer.net_.ontozes-technika.1
Rain Bird öntözőrendszer

Mindenki, aki otthonában kertészkedik, vagy a mezőgazdaságban tevékenykedve munkája során nap mint nap növényekkel foglalkozik, tudja, hogy a rendszeres és...

Close